В шестия епизод наще научите с кои ваксини са избрали да

...
В шестия епизод наще научите с кои ваксини са избрали да
Коментари Харесай

Медиците: Преболедувалите да се ваксинират, когато спаднат антителата

В шестия епизод наще научите  с кои ваксини са избрали да се ваксинират лекарите и фармацевтите , посетители на поредицата.
Лекари и фармацевти също се обръщат за съвет към своите персонални лекари с коя ваксина и по кое време да си я слагат, в случай че са преболедували. Според медиците може да се ваксинирате безвредно шест месеца след преболедуване .

Експертите са на мнение, че имунизацията е въпрос на персонален избор. Здравните управляващи би трябвало да подкрепят този персонален избор с изчерпателна информация. В процеса на взимане на решение дали да се имунизират, хората е добре да ревизират дали са в рисковата група за преболедуване на ковид като пол, възраст и съпътстващи болести, изключително в случай че са с наднормено тегло.

Медиците смятат, че ваксинирането не би трябвало да става с бонуси, а по разбиране . Вълни на ковид ще има още, споделят лекарите.





Гости в този, както и в още веднъж са:
Слушайте епизода тук: И тук: От диалога ще научите още:
✅ Какви странични реакции са имали медиците и техните близки след имунизацията
✅ Трябва ли да се имунизират децатa
✅ За или срещу трета бустерна доза и каква да бъде тя
✅ РНК или векторните ваксини са по-подходящи за възрастни хора с хронични болести
✅ При висок титър на антитела би трябвало ли да се бърза с имунизацията

 Доц. Гергана Петрова от Александровска болница, експерт по детски заболявания, пневмология и фтизиатрия

Доц. Петрова избира за цялата си фамилия РНК - имунизациите . Тя поучава да се потърси профилирано мнение при избора на ваксина, в случай че пациентът е със сърдечно заболяване и е над 60 години.

 магистър фармацевт Велина Григорова - заместител - ръководител на Българския фармацевтичен съюз

Независимо, че има достъп до цялата научна информация за имунизациите и че е в групата - жена сред 20 и 50 години, магистър фармацевт Григорова се имунизира с " Астра Зенека " . Няма никакви тежки недоволства по-късно и откакто се среща с предстоящите странични реакции, изчаква те да преминат за няколко часа.

 Д-р Димчо Генджелиев, анестезиолог от УМБАЛСМ Пирогов

Д-р Генджелиев е на мнение, че откакто от близко се е сблъскал със страданията на пациентите от CОVID отделението в Пирогов , най-хубавото решение е той и всичките му близки да си слагат първата налична ваксина, пристигнала с първия камион за България. Така и постъпва, дружно с приятелката си.

 Д-р Петър Петров - шеф на поделение по Инфекциозни заболявания в Света Анна

Началникът на Инфекциозното отдление в УМБАЛ " Света Анна " доктор Петров показа, че преболeдува COVID-19 по учебник - за три дни. Признава, че е от късметлиите, дружно с всички свои сътрудници в отделението, тъй като всички образуват антитела, а непрекъснатата среща с вируса ги държи с висок титър на отбрана. Затова към момента не се имунизират .

Според доктор Петров преболедуването е най-хубавата ваксина и имунизацията би трябвало да се направи при петкратно понижаване на титъра от антитела.

Всички епизоди можете да чуете:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР